Historie

In de jaren 60 begon de familie Schout een tuinbouwbedrijf op de locatie Absdaalseweg 82. Er werd fruit en verschillende groente geteeld,  waaronder witlof en aardbeien, deels in een glazen kas maar merendeels in de volle grond. De afzet ging naar de veiling in Terneuzen en later in de jaren 80 naar de veiling in Barendrecht (Rotterdam). Ook gingen er producten naar groothandels. Tevens werd er groente en fruit aan huis verkocht, later ook in een eigen groentewinkel in Axel. Deze groentewinkel werd mettertijd verkocht. Eind jaren 90 breidde de verkoop aan huis flink uit waardoor uiteindelijk alle producten die geteeld werden thuis werden verkocht. Ook werden er bij collega`s in de buurt groente en fruit ingekocht. In de jaren 2000 was er weer een complete groente- en fruitwinkel bij de kwekerij aan de Absdaalseweg.

groenten in de kas bij schout

Doelstelling

Het kweken van groente en fruit van goede kwaliteit begint bij vakmanschap en goede teeltomstandigheden. Ruime vruchtwisseling, de juiste grondbehandeling, temperatuur -en vochtbeheersing en geschikte rassen zijn het begin van een goede basis. Door het gebruik van milieuvriendelijke middelen tegen ziektes, plagen en onkruiden, houden we het milieu in balans. Ook hergebruiken we het opgevangen regenwater van de serres voor beregening en leveren de ruim 100 zonnepanelen veel stroom voor de koelcellen en andere machines. Met behulp van familieleden en medewerkers kunnen we er zorg voor dragen, dat al onze producten vers en van hoge kwaliteit zijn. Doordat we deze producten zelf telen, oogsten, bewerken, verpakken en direct verkopen in onze winkel, is er geen onnodige milieubelasting.

Voetnoot

Soms is het beter groente en fruit bij collega`s in te kopen i.v.m. andere of specifieke teeltomstandigheden. In principe kunnen wij deze groente- en fruitsoorten op bestelling leveren.